cs
zprávy

Způsob výroby a suroviny ručního mýdla

July 20th at 10:48am

Způsob výroby a suroviny ručního mýdla

 

Ručně vyráběné mýdlo je druh mýdla vyráběného ručně za použití přírodních olejů a alkalických roztoků. Výrobní metoda a suroviny zahrnují předevšímnásledující kroky a komponenty:

 

Suroviny *:

Mazací tuk: běžně se používá olivový olej, olej z kamélie, palmový olej, kokosový olej, olej z hroznových jader atd. Tyto oleje mají různé vlastnosti, jako je hladkost, zadržování vlhkosti, bohatá pěna atd. Lze je kombinovat podle potřeby.

 

Alkálie: hlavně hydroxid sodnýnebo hydroxid draselný, používaný pro zmýdelnění s oleji a tuky.

 

Čistá voda: může to být destilovaná voda, hydrosol, mléko atd.

 

Další přísady (volitelný): jako jsou esenciální oleje, rostlinné prášky atd., používané ke zvýraznění vůně, barvy a zvlhčujícího účinku ručně vyráběného mýdla.

 

Způsob výroby * (vezměme si jako příklad studenou metodu):

Připravte sinástroje a materiály, včetně hydroxidu sodného, ​​nerezového hrnce, rukavic, brýlí, teploměru, mixéru, formy atd.

 

Odměřte hydroxid sodný ve vzorci, vložte jej do kádinky, přidejte čistou vodu a míchejte, dokud senerozpustí.

 

Odvážený olejnalijte donerezového hrnce a zahřejte. Když je teplota alkalického roztoku a oleje asi 35 stupňů,nalijte alkalický roztok do oleje a promíchejte.

 

Míchejte směs mixérem, dokudnebude hustá, jako zálivkana salát.

 

Ve vhodnou dobu přidejte esenciální oleje, rostlinné prášky a další přísady, dobře promíchejte analijte do formy.

 

Nechteněkolik týdnů stát,nechte mýdlový roztok zcela zmýdelnit a ztvrdnout do tvaru, poté vyjměte anakrájejtena kousky pro použití.

 

Kromě toho existují další výrobní metody, jako je separace vody a separace oleje, které jsou poměrně složité, ale mohou vyrábět ručně vyráběné mýdlo s různými vlastnostmi a účinky.

 

Vezměte prosímna vědomí, že proces ruční výroby mýdla zahrnuje chemikálie. Je důležité dodržovat pokyny odborníka a zajistit bezpečné provozní prostředí.

Předchozí: Tipy pro výběr ručně vyráběného mýdla

další: Už už