nl
nieuws

De productiemethode en grondstoffen van handgemaakte zeep

July 20th at 10:48am

De productiemethode en grondstoffen van handgemaakte zeep

 

Handgemaakte zeep is een soort zeep die met de hand wordt gemaakt met behulp vannatuurlijke oliën en alkalische oplossingen. De productiemethode en grondstoffen omvatten hoofdzakelijk de volgende stappen en componenten:

 

Grondstoffen *:

Vet: olijfolie, camelia-olie, palmolie, kokosolie, druivenpitolie, enz. worden vaak gebruikt. Deze oliën hebben verschillende eigenschappen, zoals gladheid, vochtvasthoudend, rijk schuim, enz. Ze kunnennaar behoefte worden gecombineerd.

 

Alkali: voornamelijknatriumhydroxide of kaliumhydroxide, gebruikt voor verzepingsreacties met oliën en vetten.

 

Zuiver water: kan gedestilleerd water, hydrosol, melk, enz. zijn.

 

Andere additieven (optioneel): zoals etherische oliën, plantenpoeders, enz., gebruikt om het aroma, de kleur en het hydraterende effect van handgemaakte zeep te versterken.

 

Productie methode * (neem de koude methode als voorbeeld):

Bereid gereedschappen en materialen voor, waarondernatriumhydroxide, roestvrijstalen pot, handschoenen, veiligheidsbril, thermometer, mixer, mal, enz.

 

Meet hetnatriumhydroxide in de formule af, plaats het in een bekerglas, voeg zuiver water toe en roer tot het is opgelost.

 

Giet de afgewogen olie in een roestvrijstalen pot en verwarm deze. Wanneer de temperatuur van de alkalische oplossing en de olie ongeveer 35 graden bedraagt, giet u de alkalische oplossing in de olie en mengt u deze.

 

Roer het mengsel met een blender tot het dik wordt, zoals een saladedressing.

 

Voeg op het juiste moment etherische oliën, plantenpoeders en andere additieven toe, meng goed en giet het in de vorm.

 

Laat het een aantal weken staan, zodat de zeepoplossing volledig kan verzepen en in vorm kan uitharden. Haal het vervolgens uit de vorm en snijd het in stukken voor gebruik.

 

Daarnaast zijn er andere productiemethoden zoals waterscheiding en oliescheiding, die relatief complex zijn maar handgemaakte zeep kunnen opleveren met verschillende eigenschappen en effecten.

 

Houd er rekening mee dat bij het maken van handgemaakte zeep chemicaliën betrokken zijn. Het is belangrijk om de begeleiding van een professional te volgen en een veilige werkomgeving te garanderen.