swe
Nyheter

Produktionsmetoden och råvarorna för handgjord tvål

July 20th at 10:48am

Produktionsmetoden och råvarorna för handgjord tvål

 

Handgjord tvål är en typ av tvål som tillverkas för hand mednaturliga oljor och alkaliska lösningar. Produktionsmetoden och råvarorna inkluderar huvudsakligen följande steg och komponenter:

 

Råmaterial *:

Fett: olivolja, kameliaolja, palmolja, kokosnötsolja, druvkärneolja etc. används ofta. Dessa oljor har olika egenskaper, såsom mjukhet, fuktbevarande, rikt skum, etc. De kan kombineras efter behov.

 

Alkali: huvudsakligennatriumhydroxid eller kaliumhydroxid, används för förtvålningsreaktion med oljor och fetter.

 

Rent vatten: kan vara destillerat vatten, hydrosol, mjölk, etc.

 

Andra tillsatser (frivillig): såsom eteriska oljor, växtpulver, etc., som används för att förstärka aromen, färgen och fuktgivande effekten av handgjord tvål.

 

Produktionsmetod * (ta den kalla metoden som exempel):

Förbered verktyg och material, inklusivenatriumhydroxid, rostfritt stålgryta, handskar, glasögon, termometer, mixer, form, etc.

 

Mät uppnatriumhydroxiden i formeln, lägg den i en bägare, tillsätt rent vatten och rör om tills den lösts upp.

 

Häll den vägda oljan i en rostfri kastrull och värm upp den. När temperaturen på alkalilösningen och oljan är cirka 35 grader, häll alkalilösningen i oljan och blanda den.

 

Rör om blandningen med en mixer tills den blir tjock, som salladsdressing.

 

Tillsätt eteriska oljor, växtpulver och andra tillsatser vid lämplig tidpunkt, blanda väl och häll i formen.

 

Låt den stå i flera veckor, låt tvållösningen helt förtvåla och stelna till form, ta sedan ur formen och skär i bitar för användning.

 

Dessutom finns det andra produktionsmetoder som vattenavskiljning och oljeseparering, som är relativt komplexa men kan producera handgjord tvål med olika egenskaper och effekter.

 

Observera att den handgjorda tvåltillverkningsprocessen involverar kemikalier. Det är viktigt att följa en professionells vägledning och säkerställa en säker driftmiljö.

Tidigare: Tips för att välja handgjord tvål

Nästa: Inte mer