fin
uutiset

Käsintehdyn saippuan valmistusmenetelmä ja raaka-aineet

July 20th at 10:48am

Käsintehdyn saippuan valmistusmenetelmä ja raaka-aineet

 

Käsintehty saippua on käsin valmistettu saippua luonnonöljyistä ja emäksistä. Tuotantomenetelmä ja raaka-aineet sisältävät pääasiassa seuraavat vaiheet ja komponentit:

 

Raakamateriaalit *:

Rasva: oliiviöljyä, kameliaöljyä, palmuöljyä, kookosöljyä, rypäleensiemenöljyä jne. käytetään yleisesti. Näillä öljyillä on erilaisia ​​ominaisuuksia, kuten sileys, kosteudenpidätys, runsas vaahto jne. Niitä voidaan yhdistää tarpeiden mukaan.

 

Alkali: pääasiassanatriumhydroksidi tai kaliumhydroksidi, käytetään saippuointireaktioon öljyjen ja rasvojen kanssa.

 

Puhdas vesi: voi olla tislattua vettä, hydrosolia, maitoa jne.

 

Muut lisäaineet (valinnainen): kuten eteeriset öljyt, kasvijauheet jne., joita käytetään parantamaan käsintehdyn saippuan aromia, väriä ja kosteuttavaa vaikutusta.

 

Tuotantomenetelmä * (kylmämenetelmä esimerkkinä):

Valmistele työkalut ja materiaalit, mukaan lukiennatriumhydroksidi, ruostumaton teräsastia, käsineet, suojalasit, lämpömittari, sekoitin, muotti jne.

 

Mittaanatriumhydroksidin määrä kaavassa, laita se dekantterilasiin, lisää puhdasta vettä ja sekoita, kunnes se on liuennut.

 

Kaada punnittu öljy ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kattilaan ja kuumenna. Kun alkaliliuoksen ja öljyn lämpötila onnoin 35 astetta, kaada alkaliliuos öljyyn ja sekoita.

 

Sekoita seosta tehosekoittimella, kunnes siitä tulee paksua, kuten salaattikastiketta.

 

Lisää eteeriset öljyt, kasvijauheet ja muut lisäaineet sopivaan aikaan, sekoita hyvin ja kaada muottiin.

 

Anna sen seistä useita viikkoja, jotta saippualiuos saippuoitua täysin ja kovettuu muotoon, pura sitten muotista ja leikkaa paloiksi käyttöä varten.

 

Lisäksi on olemassa muita tuotantomenetelmiä, kuten vedenerotus ja öljynerotus, jotka ovat suhteellisen monimutkaisia, mutta voivat tuottaa käsintehtyä saippuaa, jolla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja vaikutuksia.

 

Huomaa, että käsintehty saippuan valmistusprosessi sisältää kemikaaleja. On tärkeäänoudattaa ammattilaisen ohjeita ja varmistaa turvallinen toimintaympäristö.

Edellinen: Vinkkejä käsintehdyn saippuan valintaan

Seuraava: Ei enempää