dan
nyheder

Produktionsmetoden og råmaterialerne til håndlavet sæbe

July 20th at 10:48am

Produktionsmetoden og råmaterialerne til håndlavet sæbe

 

Håndlavet sæbe er en type sæbe fremstillet i hånden ved hjælp afnaturlige olier og alkaliske opløsninger. Produktionsmetoden og råmaterialerne omfatter hovedsageligt følgende trin og komponenter:

 

Råmateriale *:

Fedt: olivenolie, kameliaolie, palmeolie, kokosolie, vindruekerneolie osv. er almindeligt anvendt. Disse olier har forskellige egenskaber, såsom glathed, fugttilbageholdelse, rigt skum osv. De kan kombineres efter behov.

 

Alkali: hovedsageligtnatriumhydroxid eller kaliumhydroxid, brugt til forsæbningsreaktion med olier og fedtstoffer.

 

Rent vand: kan være destilleret vand, hydrosol, mælk osv.

 

Andre tilsætningsstoffer (valgfri): såsom æteriske olier, plantepulver osv., der bruges til at forbedre aromaen, farven og fugtgivende virkning af håndlavet sæbe.

 

Produktionsmetode * (tage den kolde metode som eksempel):

Forbered værktøjer og materialer, herundernatriumhydroxid, rustfri stålgryde, handsker, beskyttelsesbriller, termometer, mixer, form osv.

 

Målnatriumhydroxidet i formlen, læg det i et bægerglas, tilsæt rent vand og rør, indtil det er opløst.

 

Hæld den vejede olie i en rustfri stålgryde og varm den op. Når temperaturen af ​​alkaliopløsningen og olien er omkring 35 grader, hældes alkaliopløsningen i olien og blandes.

 

Rør blandingen med en blender, indtil den bliver tyk, som salatdressing.

 

Tilsæt æteriske olier, plantepulver og andre tilsætningsstoffer på det passende tidspunkt, bland godt og hæld i formen.

 

Lad det stå i flere uger, så sæbeopløsningen kan forsæbe fuldstændigt og stivne i form, og derefter fjerne formen og skæres i stykker til brug.

 

Derudover er der andre produktionsmetoder som vandseparation og olieseparation, som er relativt komplekse, men som kan producere håndlavet sæbe med forskellige egenskaber og effekter.

 

Bemærk venligst, at den håndlavede sæbefremstillingsproces involverer kemikalier. Det er vigtigt at følge en fagmands vejledning og sikre et sikkert driftsmiljø.

Tidligere: Tips til valg af håndlavet sæbe

Næste: Ikke mere