dan
nyheder

Håndlavet sæbe kan opdeles i fire kategorier

July 20th at 10:38am

Kold sæbe

Kold forarbejdet sæbe er den kinesiske betegnelse for kold processæbe. Kold forarbejdning er i forhold til det varme-smeltemetode, der anvendes i industriel sæbeproduktion. Efter blanding af olie ognatriumhydroxidopløsning forekommer forsæbningsreaktion. Bortset fra behovet for at opvarme og opløse den faste olie til væske før blanding, er der ikke behov for høj-temperaturopvarmning under sæbefremstillingsprocessen. Efter at reaktionen er afsluttet, hældes sæbeopløsningen i formen og får lov til at tørrenaturligt. Efter tre til fem uger kan den tages ud af formen og bruges direkte. På grund af det faktum, at kold sæbe ikke kræver højtemperaturopvarmning under sæbefremstillingsprocessen, kan det reducere tabet afnaturlige vitaminer ognæringsstoffer.

Varm sæbe

Sæbe fremstillet ved varmbehandling forsæbes hurtigt ved intermitterende opvarmning under forsæbningsreaktionen mellem olie ognatriumhydroxid, indtil dennår en tyk tilstand. Efter afformningen, lad den stå i en uge for at fordampe vandet, og den kan bruges.

Regenereret sæbe

Regenereret sæbe, også kendt som formalet sæbe, er oparbejdning og optimering af kold sæbe. Slib den kolde sæbe efter afformningen i tråde, tilsæt tilsætningsstoffer (såsom mælk, blomsterte osv.), opvarm for at vende sæbestrengene fra faste til flydende, og størk derefter igen for at opnå formalet sæbe. Slibesæbe er meget velegnet til at lave sæbe, der tilfører andrenæringsstoffer på et senere tidspunkt. Fordi de stoffer, der tilføjes senere, såsom sarte olier eller andre ernæringsmæssige hudplejestoffer, vil ikke blive ødelagt af stærke baser. Hvis du ikke er tilfreds med den størknede sæbekrop, kan den laves om ved slibning og derefter opvarmning.

Smelt og lav sæbe om

Den er lavet af ren sæbebase købt på markedet, opvarmet for at smelte den, tilsat pigment og essens og støbt. Processen med smeltning og genfremstilling er relativt enkel og velegnet til undervisning i håndlavet sæbe. Gennemsigtig sæbebase indeholder dog kemikalier, der får sæbe til at smelte gentagne gange, og glycerol, et biprodukt af sæbebaseproduktionsprocessen, er også blevet fjernet. Derfor er sæbe produceret ved smeltning og oparbejdning mindrenaturlig.