el
Νέα

Το χειροποίητο σαπούνι μπορεί να χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες

July 20th at 10:38am

Κρύο σαπούνι

Το σαπούνι ψυχρής επεξεργασίας είναι ο κινεζικός όρος για το ψυχρό σαπούνι επεξεργασίας. Η ψυχρή επεξεργασία είναι σχετική με τη ζεστή-μέθοδος τήξης που χρησιμοποιείται στη βιομηχανική παραγωγή σαπουνιού. Μετά την ανάμιξη λαδιού και διαλύματος υδροξειδίου του νατρίου, εμφανίζεται αντίδραση σαπωνοποίησης. Εκτός από την ανάγκη να θερμανθεί και να διαλυθεί το στερεό λάδι σε υγρό πριν από την ανάμειξη, δεν υπάρχει ανάγκη για υψηλή-θέρμανση θερμοκρασίας κατά τη διαδικασία παρασκευής σαπουνιού. Αφού ολοκληρωθεί η αντίδραση, το διάλυμα σαπουνιού χύνεται στο καλούπι και αφήνεται να στεγνώσει φυσικά. Μετά από τρεις έως πέντε εβδομάδες, μπορεί να αφαιρεθεί από το καλούπι και να χρησιμοποιηθεί απευθείας. Λόγω του γεγονότος ότι το κρύο σαπούνι δεν απαιτεί θέρμανση σε υψηλή θερμοκρασία κατά τη διαδικασία παρασκευής σαπουνιού, μπορεί να μειώσει την απώλεια φυσικών βιταμινών και θρεπτικών συστατικών.

Ζεστό σαπούνι

Το σαπούνι που παρασκευάζεται με θερμή επεξεργασία σαπωνοποιείται γρήγορα με διακεκομμένη θέρμανση κατά τη διάρκεια της αντίδρασης σαπωνοποίησης μεταξύ λαδιού και υδροξειδίου του νατρίου μέχρι να φτάσει σε παχύρρευστη κατάσταση. Μετά το ξεφορμάρισμα, αφήστε το να σταθεί για μία εβδομάδα για να εξατμιστεί το νερό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Αναγεννημένο σαπούνι

Το αναγεννημένο σαπούνι, γνωστό και ως αλεσμένο σαπούνι, είναι η επανεπεξεργασία και η βελτιστοποίηση του κρύου σαπουνιού. Τρίψτε το κρύο σαπούνι αφού το ξεκαλουπώσετε σε νήματα, προσθέστε πρόσθετα (όπως γάλα, τσάι από λουλούδια κ.λπ.), θερμαίνετε για να μετατρέψετε τα νήματα του σαπουνιού από στερεά σε υγρά και μετά στερεοποιήστε ξανά για να λάβετε αλεσμένο σαπούνι. Το σαπούνι λείανσης είναι πολύ κατάλληλο για την παρασκευή σαπουνιού που προσθέτει άλλα θρεπτικά συστατικά στο μεταγενέστερο στάδιο. Επειδή οι ουσίες που προστίθενται αργότερα, όπως τα ευαίσθητα έλαια ή άλλες θρεπτικές ουσίες περιποίησης του δέρματος, δεν θα καταστραφούν από ισχυρά αλκάλια. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το σώμα στερεοποιημένου σαπουνιού, μπορείτε να το ξαναφτιάξετε με άλεση και μετά θέρμανση.

Λιώστε και ξαναφτιάξτε το σαπούνι

Είναι κατασκευασμένο από καθαρό σαπούνι που αγοράζεται στην αγορά, θερμαίνεται για να λιώσει, προσθέτει χρωστική ουσία και αιθέριο έλαιο και έχει καλουπωθεί. Η διαδικασία τήξης και ανακατασκευής είναι σχετικά απλή και κατάλληλη για τη διδασκαλία του χειροποίητου σαπουνιού. Ωστόσο, η διαφανής βάση σαπουνιού περιέχει χημικές ουσίες που προκαλούν επανειλημμένη τήξη του σαπουνιού και η γλυκερίνη, ένα υποπροϊόν της διαδικασίας παραγωγής βάσης σαπουνιού, έχει επίσης αφαιρεθεί. Επομένως, το σαπούνι που παράγεται με την τήξη και την επανεπεξεργασία είναι λιγότερο φυσικό.