rom
știri

Săpunul făcut manual poate fi împărțit în patru categorii

July 20th at 10:38am

Săpun rece

Săpunul prelucrat la rece este termenul chinezesc pentru săpunul procesat la rece. Prelucrarea la rece este relativă la cald-metoda de topire utilizată în producția de săpun industrial. După amestecarea uleiului și a soluției de hidroxid de sodiu, are loc reacția de saponificare. Cu excepțianecesității de a încălzi și a dizolva uleiul solid în lichid înainte de amestecare,nu estenevoie de mare-încălzirea temperaturii în timpul procesului de fabricare a săpunului. După ce reacția este completă, soluția de săpun este turnată în matriță și lăsată să se usuce în modnatural. După trei până la cinci săptămâni, poate fi scos din matriță și folosit direct. Datorită faptului că săpunul recenunecesită încălzire la temperaturi ridicate în timpul procesului de fabricare a săpunului, poate reduce pierderea de vitamine șinutrienținaturali.

Săpun fierbinte

Săpunul obținut prin prelucrare la cald este rapid saponificat prin încălzire intermitentă în timpul reacției de saponificare dintre ulei și hidroxid de sodiu până când ajunge la o stare groasă. După demulare, se lasă să stea o săptămână pentru a se evapora apa și poate fi folosită.

Săpun regenerat

Săpunul regenerat, cunoscut și subnumele de săpun măcinat, este reprocesarea și optimizarea săpunului rece. Măcinați săpunul rece după demulare în fire, adăugați aditivi (precum laptele, ceaiul de flori etc.), încălziți pentru a transforma firele de săpun din solid în lichid și apoi resolidificați pentru a obține săpun măcinat. Săpunul de măcinat este foarte potrivit pentru a face săpun care adaugă alținutrienți în etapa ulterioară. Pentru că substanțele adăugate ulterior, precum uleiurile delicate sau alte substanțenutritive de îngrijire a pielii,nu vor fi distruse de alcalii puternici. Dacănu sunteți mulțumit de corpul de săpun solidificat, acesta poate fi refăcut prin măcinare și apoi încălzire.

Topiți și refaceți săpunul

Este realizat din baza de sapun pur achizitionat de pe piata, incalzit pentru a o topi, adaugat pigment si esenta si turnat. Procesul de topire și remanufacturare este relativ simplu și potrivit pentru predarea săpunului făcut manual. Cu toate acestea, baza de săpun transparent conține substanțe chimice care fac să se topească în mod repetat, iar glicerolul, un produs secundar al procesului de producție a bazei de săpun, a fost de asemenea eliminat. Prin urmare, săpunul produs prin topire și reprocesare este mai puținnatural.