rom
știri

Dezvoltarea și eficacitatea săpunului manual

July 20th at 10:36am

În timpul dinastiei Song, a apărut un tip de detergent sintetizat artificial. A fost făcută prin zdrobirea și măcinarea păstăilornaturale de săpun (cunoscut și sub denumirea de păstăi de săpun, cuțit suspendat sau păstăi de săpun, cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de săpun), adăugând condimente și alte ingrediente și transformându-le în bile de mărimea portocalii, special pentru curățarea feței și scăldarea corporală, cunoscute în mod obișnuit ca „bile de săpun”. Volumul 6 „Small Brokerage” al dinastiei Song „Wulin Old Stories” înregistrează că existau deja comercianți specializați în difuzarea „telenovelor” în Lin’an, capitala dinastiei Song de Sud. Savantul dinastiei Ming Li Shizhen a consemnat metoda de a face „bile de săpun” în „Compendiul său de Materia Medica”.

Acum 4000 de ani, grecii antici foloseau animale pentru a se închina cerului. Datorită utilizării lemnului la arderea animalelor, cenușa de lemn s-a amestecat cu grăsime animală pentru a produce o substanță galbenă asemănătoare săpunului. Există înregistrări despre utilizarea uleiului și cenușă vegetală care conțin carbonat de potasiu pentru a face săpun de potasiu și spălarea lânii cu acest săpun încă din anul 2500 î.Hr. Din secolul al XIX-lea, datorită dezvoltării metodei de producție alcaline Loubulan, producția de săpun a intrat într-un stadiu industrializat și a atins apogeul la mijlocul-Secolului 20. La sfârșitul anilor 1990, cota de piață a săpunului autohton sa extins treptat. Și a apărut săpunul lichid, cunoscut și subnumele de gel de duș.

 

Funcția săpunului făcut manual este de a curăța și spăla pielea. Când este utilizat pe piele, îndepărtează în modnatural murdăria, secrețiile pielii, excrementele, substanțele chimice, bacteriile și așa mai departe. În accentul pus astăzi pe efectele frumuseții, îndepărtarea produselor cosmetice, a produselor de îngrijire a pielii sau a medicamentelor de pe suprafața pielii este, de asemenea, una dintre principalele sale utilizări.