swe
Nyheter

Utvecklingen och effektiviteten av handgjord tvål

July 20th at 10:36am

Under Songdynastin uppstod en typ av artificiellt syntetiserat tvättmedel. Den gjordes genom att krossa och malanaturliga tvålbärsskidor (även känd som tvålbär, hängkniv eller tvålbärsskida, allmänt känd som tvålbär), tillsätter kryddor och andra ingredienser och gör dem till apelsinstora bollar speciellt för ansiktsrengöring och kroppsbad, allmänt kända som "tvålbollar". Songdynastins "Wulin Old Stories" Volym 6 "Small Brokerage" visar att det redan fanns köpmän som specialiserade sig på att köra "såpoperor" i Lin'an, huvudstaden i södra Songdynastin. Mingdynastinforskaren Li Shizhen registrerade metoden att göra "tvålbollar" i sitt "Compendium of Materia Medica".

För 4000 år sedan använde de gamla grekerna djur för att dyrka himlen. På grund av användningen av trä vid förbränning av djur, blandas askan från trä med animaliskt fett för att producera en tvålliknande gul substans. Det finns register över användning av olja och växtaska som innehåller kaliumkarbonat för att göra kaliumtvål och tvätta ull med denna tvål så tidigt som 2500 f.Kr. Sedan 1800-talet, på grund av utvecklingen av Loubulan alkaliproduktionsmetoden, har tvålproduktion gått in i ett industrialiserat stadium ochnått sin topp i mitten-1900-talet. I slutet av 1990-talet ökade marknadsandelen för inhemsk tvål gradvis. Och flytande tvål, även känd som duschgel, uppstod.

 

Funktionen av handgjord tvål är att rengöra och tvätta huden. När den används på huden tar dennaturligt bort smuts, hudutsöndringar, exkrementer, kemikalier, bakterier och så vidare. I dagens betoning på skönhetseffekter är att ta bort kosmetika, hudvårdsprodukter eller droger från hudytan också en av dess främsta användningsområden.