dan
nyheder

Udviklingen og effektiviteten af ​​håndlavet sæbe

July 20th at 10:36am

Under Song-dynastiet opstod en type kunstigt syntetiseret vaskemiddel. Den blev lavet ved at knuse og malenaturlige sæbebærbælge (også kendt som sæbebær, hængekniv eller sæbebærbælge, almindeligvis kendt som sæbebær), tilsætning af krydderier og andre ingredienser og gør dem til orange størrelse kugler specielt til ansigtsrensning og kropsbadning, almindeligvis kendt som "sæbekugler". Song-dynastiets "Wulin Old Stories" bind 6 "Small Brokerage" fortæller, at der allerede var købmænd med speciale i at køre "sæbeoperaer" i Lin'an, hovedstaden i det sydlige Song-dynastiet. Ming-dynastiets lærde Li Shizhen registrerede metoden til at lave "sæbekugler" i hans "Compendium of Materia Medica".

For 4000 år siden brugte de gamle grækere dyr til at tilbede himlen. På grund af brugen af ​​træ ved afbrænding af dyr, blandes træets aske med animalsk fedt for at producere en sæbelignende gul substans. Der er optegnelser om at bruge olie og planteaske indeholdende kaliumcarbonat til at fremstille kaliumsæbe og vaske uld med denne sæbe så tidligt som 2500 f.Kr. Siden det 19. århundrede er sæbeproduktionen på grund af udviklingen af ​​Loubulan alkaliproduktionsmetoden gået ind i et industrialiseret stadium ognåede sit højdepunkt i midten-20. århundrede. I slutningen af ​​1990'erne voksede markedsandelen for indenlandsk sæbe gradvist. Og flydende sæbe, også kendt som shower gel, opstod.

 

Funktionen af ​​håndlavet sæbe er at rense og vaske huden. Når den bruges på huden, fjerner dennaturligt snavs, hudsekret, ekskrementer, kemikalier, bakterier og så videre. I dagens fokus på skønhedseffekter er fjernelse af kosmetik, hudplejeprodukter eller lægemidler fra hudoverfladen også en af ​​dens vigtigste anvendelser.