swe
Nyheter

Handgjord tvål kan delas in i fyra kategorier

July 20th at 10:38am

Kall tvål

Kallprocessad tvål är den kinesiska termen för kall processsåpa. Kallbearbetning är relativt det varma-smältmetod som används vid industriell tvålproduktion. Efter blandning av olja ochnatriumhydroxidlösning inträffar förtvålningsreaktion. Förutom behovet av att värma och lösa upp den fasta oljan i flytande före blandning, finns det inget behov av hög-temperaturuppvärmning under tvåltillverkningsprocessen. Efter att reaktionen är avslutad hälls tvållösningen i formen och får torkanaturligt. Efter tre till fem veckor kan den tas ur formen och användas direkt. På grund av det faktum att kall tvål inte kräver högtemperaturuppvärmning under tvåltillverkningsprocessen, kan den minska förlusten avnaturliga vitaminer ochnäringsämnen.

Varm tvål

Tvål gjord genom varmbearbetning förtvålas snabbt genom intermittent upphettning under förtvålningsreaktionen mellan olja ochnatriumhydroxid tills dennår ett tjockt tillstånd. Efter urformningen, låt den stå i en vecka för att avdunsta vattnet, så kan den användas.

Regenererad tvål

Regenererad tvål, även känd som mald tvål, är upparbetning och optimering av kall tvål. Mal den kalla tvålen efter urformning till strängar, tillsätt tillsatser (som mjölk, blomte, etc.), värm för att förvandla tvålsträngarna från fast till flytande och stelna sedan igen för att få mald tvål. Maltvål är mycket lämplig för att göra tvål som tillför andranäringsämnen i ett senare skede. Eftersom de ämnen som tillsätts senare, som känsliga oljor eller andranäringsmässiga hudvårdsämnen, inte kommer att förstöras av starka alkalier. Om du inte ärnöjd med den stelnade tvålkroppen kan den göras om genom slipning och sedan uppvärmning.

Smält och gör om tvål

Den är gjord av ren tvålbas köpt på marknaden, uppvärmd för att smälta den, tillsatt pigment och essens och gjuten. Processen för smältning och återtillverkning är relativt enkel och lämplig för att lära ut handgjord tvål. Men genomskinlig tvålbas innehåller kemikalier som får tvål att smälta upprepade gånger, och glycerol, en biprodukt av tvålbasproduktionsprocessen, har också tagits bort. Därför är tvål som produceras genom smältning och upparbetning mindrenaturlig.