bul
Новини

Ръчно изработеният сапун може да бъде разделен на четири категории

July 20th at 10:38am

Студен сапун

Студено обработеният сапун е китайският термин за сапун със студена обработка. Студената обработка е спрямо горещата-метод на топене, използван в промишленото производство на сапун. След смесване на масло и разтвор на натриев хидроксид възниква реакция на осапунване. С изключение на необходимостта от загряване и разтваряне на твърдото масло в течност преди смесване, няма нужда от високо-температурно нагряване по време на процеса на производство на сапун. След приключване на реакцията сапуненият разтвор се излива във формата и се оставя да изсъхне естествено. След три до пет седмици може да се извади от формата и да се използва директно. Поради факта, че студеният сапун не изисква нагряване при висока температура по време на процеса на приготвяне на сапун, той може да намали загубата на естествени витамини и хранителни вещества.

Горещ сапун

Сапунът, произведен чрез гореща обработка, се осапунява бързо чрез периодично нагряване по време на реакцията на осапуняване между масло и натриев хидроксид, докато достигне гъсто състояние. След изваждане от формата, оставете да престои една седмица, за да се изпари водата, и може да се използва.

Регенериран сапун

Регенерираният сапун, известен още като смлян сапун, е преработката и оптимизацията на студен сапун. Смелете студения сапун след изваждане на формата на нишки, добавете добавки (като мляко, чай от цветя и др.), загрейте, за да превърнете сапунените нишки от твърди в течни, и след това отново втвърдете, за да получите смлян сапун. Смилането на сапун е много подходящо за приготвяне на сапун, който добавя други хранителни вещества на по-късен етап. Тъй като веществата, добавени по-късно, като деликатни масла или други хранителни вещества за грижа за кожата, няма да бъдат унищожени от силни основи. Ако не сте доволни от втвърденото тяло на сапуна, то може да бъде преработено чрез смилане и след това нагряване.

Разтопете и преправете сапуна

Направен е от чиста сапунена основа, закупена от пазара, нагрята, за да се разтопи, добавен пигмент и есенция и формована. Процесът на топене и повторно производство е относително прост и подходящ за преподаване на ръчно изработен сапун. Прозрачната сапунена основа обаче съдържа химикали, които карат сапуна да се топи многократно, а глицеролът, страничен продукт от процеса на производство на сапунена основа, също е премахнат. Следователно сапунът, произведен чрез топене и повторна обработка, е по-малко естествен.