bul
Новини

Предимствата на ръчно изработения сапун

July 20th at 10:40am

Ръчно изработеният сапун съдържа естествен глицерин

Глицеролът, известен също като глицерол, с молекулна формула C3H8O3, е безцветна, без мирис и сладка вискозна течност, която е основна овлажняваща съставка в грижата за кожата и козметиката. Обикновено големите производители на сапун добавят сол по време на производствения процес, за да отделят глицерина, излишната основа, влагата и сапунената основа, образувайки 100% чиста сапунена основа. След това сапунената основа се пресова в различни форми от големи машини и се продава. Въпреки че този вид сапун може да се използва веднага, той няма същността на ръчно изработения сапун глицерин. Ръчно изработеният сапун с добавен глицерин има добър хидратиращ ефект и е нежен към кожата.

Самоподбрани суровини

Само един познава най-добре собствения си тип кожа. Ако кожата стане суха, опъната или зачервена след използване на почистващ препарат за лице или душ гел, това означава, че кожата протестира и е време да преминете към други продукти. Можете да изберете подходящи добавки според вашия тип кожа, за да направите най-подходящия сапун за себе си.

Разкрасителната функция на сапуна

Ръчно изработеният сапун не само има невероятна почистваща сила, но и изобщо не уврежда роговия слой на кожата, тъй като съдържащият се в него глицерин може да образува защитен филм, докато почиства мръсотията, постигайки ефекта на защита на кожата. След като роговият слой на кожата остарее, той не само причинява загуба на важна влага, но също така се превръща в една от причините за сухота и бръчки по кожата.

Култивирайте характера си

Процесът на правене на ръчно изработен сапун също може да донесе много изненади и щастие - наблюдавайки как прозрачното и чисто масло бавно става вискозно под действието на алкален разтвор, дори придружено от богати промени в цвета, изчакване след влизане във формата и изваждане от формата.