bul
Новини

Съвети за избор на ръчно изработен сапун

July 20th at 10:41am

Разграничаване на добро от лошо

Висококачественият ръчно изработен сапун, направен чисто естествено, има лек вкус, матов цвят, слаба алкалност и слабо дразнене. Ако ароматът е добър и цветът е ярък, това вече не е чист натурален сапун за ръце, тъй като към него се добавят добавки като пигмент, есенция, подправки и др., които са вредни за човешкото тяло, което е много вреден за човешката кожа, така че е по-добре да го избягвате.

Различните масла имат различни характеристики, така че изтеглящият ефект на сапун с различни формули също ще бъде различен. Сапунът с високо съдържание на меко масло, като зехтин, ще има по-добър изтеглящ ефект.

Лесният за изтегляне сапун има по-малко пяна, добра влага, но слаба почистваща сила, подходящ за средно суха кожа; Напротив, не е лесен за начертаване, а сапунът с богата пяна има силна почистваща сила, която е подходяща за мазна кожа с акне.

Глицерол с висока чистота

Ключът към добрия сапун за ръце е съдържанието на глицерин в сапунената основа. Естественият глицерин е овлажнител. Със сапуна за ръце, богат на естествен глицерин, кожата е като слой овлажняващ лосион, който я прави чиста, но не суха, влажна, но не мазна. Така че, когато правите прозрачен сапун, често е необходимо да добавите глицерин заедно. Опитайте се да изберете сапунени основи с висока чистота на глицерол.

Изберете според търсенето

Много момичета обръщат внимание на добавките и тези странни добавки стават основната причина да купуват сапун. Не че добавките не са важни, но най-важното за добрия сапун е маслото, което е основата, а всички ефекти зависят от базовото масло. Това е като готвене, добри съставки, съчетани с високо-качествените подправки могат напълно да разкрият вкуса на ястията.