el
Νέα

Τα πλεονεκτήματα του χειροποίητου σαπουνιού

July 20th at 10:40am

Το χειροποίητο σαπούνι περιέχει φυσική γλυκερίνη

Η γλυκερόλη, γνωστή και ως γλυκερόλη, με μοριακό τύπο C3H8O3, είναι ένα άχρωμο, άοσμο και γλυκό παχύρρευστο υγρό που είναι απαραίτητο ενυδατικό συστατικό στην περιποίηση του δέρματος και στα καλλυντικά. Γενικά, οι μεγάλοι κατασκευαστές σαπουνιού προσθέτουν αλάτι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής για να διαχωρίσουν τη γλυκερίνη, την περίσσεια αλκαλίων, την υγρασία και τη βάση σαπουνιού, σχηματίζοντας ένα 100% καθαρή βάση σαπουνιού. Στη συνέχεια, η βάση του σαπουνιού πιέζεται σε διάφορα σχήματα από μεγάλες μηχανές και πωλείται. Αν και αυτό το είδος σαπουνιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως, δεν έχει την ουσία της χειροποίητης γλυκερίνης σαπουνιού. Το χειροποίητο σαπούνι με προσθήκη γλυκερίνης έχει καλή ενυδατική δράση και είναι απαλό για το δέρμα.

Αυτοεπιλεγμένες πρώτες ύλες

Μόνο ένας γνωρίζει καλύτερα τον τύπο του δέρματός του. Εάν το δέρμα γίνει ξηρό, σφιχτό ή κόκκινο μετά τη χρήση καθαριστικού προσώπου ή αφρόλουτρου, σημαίνει ότι το δέρμα διαμαρτύρεται και ότι είναι καιρός να στραφείτε σε άλλα προϊόντα. Μπορείτε να επιλέξετε κατάλληλα πρόσθετα με βάση τον τύπο του δέρματός σας για να φτιάξετε το πιο κατάλληλο σαπούνι για τον εαυτό σας.

Η λειτουργία ομορφιάς του σαπουνιού

Το χειροποίητο σαπούνι όχι μόνο έχει εκπληκτική καθαριστική δύναμη, αλλά και δεν βλάπτει καθόλου την κεράτινη στοιβάδα του δέρματος, γιατί η γλυκερίνη που περιέχεται σε αυτό μπορεί να σχηματίσει ένα προστατευτικό φιλμ ενώ καθαρίζει τη βρωμιά, επιτυγχάνοντας το αποτέλεσμα της προστασίας του δέρματος. Μόλις η κεράτινη στοιβάδα του δέρματος γεράσει, όχι μόνο προκαλεί απώλεια σημαντικής υγρασίας, αλλά γίνεται και ένας από τους λόγους για ξηρότητα και ρυτίδες στο δέρμα.

Καλλιεργήστε τον χαρακτήρα κάποιου

Η διαδικασία παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού μπορεί επίσης να φέρει πολλές εκπλήξεις και ευτυχία - βλέποντας το διαφανές και διαυγές λάδι να γίνεται αργά παχύρρευστο υπό τη δράση αλκαλικού διαλύματος, ακόμη και με πλούσιες χρωματικές αλλαγές, αναμονή μετά την είσοδο στο καλούπι και ξεκαλούπωμα.