nl
nieuws

De voordelen van handgemaakte zeep

July 20th at 10:40am

Handgemaakte zeep bevatnatuurlijke glycerine

Glycerol, ook bekend als glycerol, met een moleculaire formule van C3H8O3, is een kleurloze, geurloze en zoete stroperige vloeistof die een essentieel vochtinbrengend ingrediënt is in huidverzorging en cosmetica. Over het algemeen voegen grote zeepfabrikanten zout toe tijdens het productieproces om glycerine, overtollige alkali, vocht en zeepbasis te scheiden, waardoor een 100% zout ontstaat.% pure zeepbasis. Vervolgens wordt de zeepbasis door grote machines in verschillende vormen geperst en verkocht. Hoewel dit soort zeep direct te gebruiken is, mist het de essentie van handgemaakte zeep-glycerine. Handgemaakte zeep met toegevoegde glycerine heeft een goede hydraterende werking en is zacht voor de huid.

Zelf geselecteerde grondstoffen

Slechts één kent zijn eigen huidtype het beste. Als de huid droog, trekkerig of rood wordtna het gebruik van een gezichtsreiniger of douchegel, betekent dit dat de huid protesteert en dat het tijd is om over te stappen op andere producten. Afhankelijk van jouw huidtype kun je geschikte additieven kiezen om zo voor jezelf de meest geschikte zeep te maken.

De schoonheidsfunctie van zeep

Handgemaakte zeep heeftniet alleen een verbazingwekkende reinigingskracht, maar beschadigt ook helemaalniet het stratum corneum van de huid, omdat de glycerine die erin zit een beschermende film kan vormen tijdens het reinigen van vuil, waardoor het effect van bescherming van de huid wordt bereikt. Zodra het stratum corneum van de huid ouder wordt, veroorzaakt ditniet alleen het verlies van belangrijk vocht, maar wordt het ook een van de redenen voor uitdroging en rimpels in de huid.

Cultiveer je karakter

Het proces van het maken van handgemaakte zeep kan ook veel verrassingen en geluk met zich meebrengen - kijken hoe de transparante en heldere olie langzaam stroperig wordt onder de werking van een alkalische oplossing, zelfs vergezeld van rijke kleurveranderingen, wachtendna het betreden van de mal en het uit de mal halen.