cs
zprávy

Ručně vyráběné mýdlo lze rozdělit do čtyř kategorií

July 20th at 10:38am

Studené mýdlo

Mýdlo zpracované za studena je čínský výraz pro procesní mýdlo za studena. Zpracování za studena je relativní ke zpracování za tepla-metoda taveniny používaná při výrobě průmyslového mýdla. Po smíchání oleje a roztoku hydroxidu sodného dochází k saponifikační reakci. Kroměnutnosti zahřát a před smícháním rozpustit pevný olej do kapalinynení potřeba vysoká-teplotní ohřev během procesu výroby mýdla. Po dokončení reakce se mýdlový roztoknalije do formy anechá se přirozeně uschnout. Po třech až pěti týdnech jej lze vyjmout z formy a použít přímo. Vzhledem k tomu, že studené mýdlonevyžaduje vysokoteplotní ohřev během procesu výroby mýdla, může snížit ztrátu přirozených vitamínů a živin.

Horké mýdlo

Mýdlo vyrobené zpracováním za tepla se rychle zmýdelňuje přerušovaným zahříváním během zmýdelnění mezi olejem a hydroxidem sodným, dokudnedosáhne hustého stavu. Po vyjmutí z formynecháme týden odstát, aby se odpařila voda, a lze použít.

Regenerované mýdlo

Regenerované mýdlo, také známé jako mleté ​​mýdlo, je přepracování a optimalizace studeného mýdla. Studené mýdlo po odformovánína prameny rozemlejte, přidejte přísady (jako je mléko, květinový čaj atd.), zahřejte, aby se prameny mýdla změnily z pevnéhona tekuté, a poté znovu ztuhněte, abyste získali mleté ​​mýdlo. Mýdlo je velmi vhodné pro výrobu mýdla, které v pozdější fázi dodává další živiny. Protože látky přidané později, jako jsou jemné olejenebo jiné výživné látky péče o pleť,nebudou zničeny silnými alkáliemi. Pokudnejste spokojeni se ztuhlým tělem mýdla, lze jej předělat mletím anásledným zahřátím.

Roztavte a předělejte mýdlo

Je vyrobeno z čistého mýdlového základu zakoupenéhona trhu, zahřátého k roztavení, přidání pigmentu a esence a lisované. Proces tavení a opětovné výroby je poměrně jednoduchý a vhodný pro výuku ruční výroby mýdla. Transparentní mýdlový základ však obsahuje chemikálie, které způsobují opakované tání mýdla, a také byl odstraněn glycerol, vedlejší produkt procesu výroby mýdlového základu. Proto je mýdlo vyrobené tavením a přepracováním méně přirozené.