fin
uutiset

Käsintehty saippua voidaan jakaaneljään kategoriaan

July 20th at 10:38am

Kylmä saippua

Kylmäkäsitelty saippua on kiinalainen termi kylmäprosessisaippualle. Kylmäkäsittely on suhteessa kuumaan-teollisessa saippuatuotannossa käytetty sulatusmenetelmä. Öljyn janatriumhydroksidiliuoksen sekoittamisen jälkeen tapahtuu saippuoitumisreaktio. Lukuun ottamatta tarvetta lämmittää ja liuottaa kiinteä öljynesteeseen ennen sekoittamista, korkeaa ei tarvita-lämpötilan lämmitys saippuan valmistusprosessin aikana. Kun reaktio on mennyt loppuun, saippualiuos kaadetaan muottiin ja annetaan kuivua luonnollisesti. Kolmen tai viiden viikon kuluttua se voidaan poistaa muotista ja käyttää suoraan. Koska kylmäsaippua ei vaadi korkean lämpötilan lämmitystä saippuan valmistusprosessin aikana, se voi vähentää luonnollisten vitamiinien ja ravintoaineiden menetystä.

Kuuma saippua

Kuumakäsittelyllä valmistettu saippua saippuoituunopeasti ajoittaisella lämmityksellä öljyn janatriumhydroksidin välisen saippuointireaktion aikana, kunnes se saavuttaa paksun tilan. Muotin purkamisen jälkeen anna sen seistä viikko, jotta vesi haihtuu, ja sitä voidaan käyttää.

Regeneroitu saippua

Regeneroitu saippua, joka tunnetaan myösnimellä jauhettu saippua, on kylmäsaippuan uudelleenkäsittelyä ja optimointia. Jauha kylmä saippua säikeiksi purkamisen jälkeen, lisää lisäaineita (kuten maito, kukkatee jne.), kuumenna muuttaaksesi saippuan säikeet kiinteistänestemäisiksi, ja jähmetä sitten uudelleen saadaksesi jauhettua saippuaa. Jauhatusaippua soveltuu erittäin hyvin myöhemmässä vaiheessa muita ravintoaineita lisäävän saippuan valmistukseen. Koska myöhemmin lisätyt aineet, kuten herkät öljyt tai muut ravitsevat ihonhoitoaineet, eivät tuhoudu vahvojen alkalien vaikutuksesta. Jos et ole tyytyväinen jähmettyneeseen saippuarunkoon, se voidaan tehdä uudelleen jauhamalla ja sitten kuumentamalla.

Sulata ja valmista saippua uudelleen

Se on valmistettu torilta ostetusta puhtaasta saippuapohjasta, kuumennettu sulattamaan, lisätty pigmenttiä ja esanssia ja muotoiltu. Sulamis- ja uudelleenvalmistusprosessi on suhteellisen yksinkertainen ja sopii käsintehdyn saippuan opettamiseen. Läpinäkyvä saippuapohja sisältää kuitenkin kemikaaleja, jotka saavat saippuan sulamaan toistuvasti, ja myös saippuapohjan valmistusprosessin sivutuote glyseroli on poistettu. Siksi sulattamalla ja uudelleenkäsittelyllä valmistettu saippua on vähemmän luonnollista.